Ruszają Europejskie Targi Produktów Regionalnych w Zakopanem

11-08-2017

W weekend Zakopane stanie się stolicą najlepszych produktów regionalnych z całej Europy. Wszystko za sprawą 8. edycji Europejskich Targów Produktów Regionalnych, które w piątek ruszają pod Giewontem.

Podziel się ze znajomymi
Europejskie Targi Produktów Regionalnych
Europejskie Targi Produktów Regionalnych | www.ezakopane.pl
Przed pięć kolejnych dni na Górnej Równi Krupowej będzie można skosztować tradycyjnych wyrobów z kilku krajów Starego Kontynentu.- Np. z Portugalii będą to ryby i owoce morza, pasty czy oliwa z oliwek. Z Węgier będziemy mieć wina a z naszej strony regionalne piwa i sery, oczywiście nie zabraknie oscypków i bryndzy. Będzie też oryginalna turecka baklawa i burek- wylicza Helena Buńda z Tatrzańskiej Agencji Rozwoju, Promocji i Kultury.

Wszystko oczywiście tradycyjne, bez dodatku ulepszaczy czy konserwantów. W tym roku tematem przewodnim będzie podhalańska jagnięcina i baranina, ich dotyczyć będzie też towarzysząca targom konferencja naukowa. Imprezę zwieńczy festiwal oscypka i serów wszelakich, w czasie którego wybrany zostanie najsmaczniejszy oscypek roku 2017.

Komentarze


Na antenie Radia Plus

Wybierz miasto