Nowoczesne kształcenie
Zespół Szkół Gastronomicznych w Gorzowie podsumował I etap projektu pod hasłem "Nowoczesne kształcenie zawodowe - szansą na europejskim rynku pracy". Jego głównym celem było podniesienie poziomu i jakości kształcenia swoich uczniów.
Zespół Szkół Gastronomicznych w Gorzowie podsumował I etap projektu pod hasłem "Nowoczesne kształcenie zawodowe - szansą na europejskim rynku pracy". Jego głównym celem było podniesienie poziomu i jakości kształcenia swoich uczniów. Mówi dyrektor szkoły Małgorzata Pawłowska.
W ramach projektu uczniowie mieli praktyki u pracodawców we Frankfurcie nad Odrą, gdzie zdobywali umiejętności jako barmani czy kucharze.
Paula Jędrzejewska i Agnieszka Tul
Zdaniem wiceprezydent Aliny Nowak widać, że zainteresowanie edukacją w technikach wzrasta z roku na rok.
Alina Nowak
Drugi etap projektu realizowanego przez Zespół Szkół Gastronomicznych rozpocznie się 5 stycznia. Tym razem uczniowie wezmą udział w praktykach z zakresu techniki żywienia i gospodarstwa domowego.