Znaczenie analizy w świecie żywności
![Żaneta Geltz – redaktor naczelna serwisu informacyjnego i magazynu Hipoalergiczni](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-1g6h-18eC-8dMj_zaneta-geltz-redaktor-naczelna-serwisu-informacyjnego-i-magazynu-hipoalergiczni-664x442.jpg)
Sklepowe półki uginają się od artykułów spożywczych. Niestety wiele z nich zawiera szkodliwe dla nas substancje. Jaki wpływ mają one na nasze zdrowie? Na co zwracać uwagę podczas zakupów?
Justyna Malińska rozmawiała na ten temat z Żanetą Geltz – redaktor naczelną serwisu informacyjnego i magazynu Hipoalergiczni. Z wykształcenia lingwistka specjalizująca się w komunikacji między światami “. Konsumentom pokazuje, co dokładnie nas alergizuje, wytwórcom - doradza jakich składników nie warto stosować w produktach, by nas nie uczulały. Dociera do milionów Polaków poprzez własny serwis www.hipoalergiczni.pl oraz drukowany kwartalnik Hipoalergiczni. Bada rynki światowe, przeprowadzając wywiady z naukowcami i sławami medycyny.