Pichcenie na Antenie

2022-09-22 11:28
Krem bananowy
Autor: Agnieszka Moskaluk

W audycji Pichcenie na Antenie inspiracji można szukać także... wśród książek

Bananolada to krem z bananów. - Przy okazji zachęcam, by w sklepie wybierać te „samotne”, które nie wyglądają idealnie, bo one – paradoksalnie – są do tej potrawy najlepsze. Im bardziej dojrzałe, tym mają więcej fruktozy – radzi pani Kasia.

Na krem potrzebujemy:

* dwa dojrzałe banany

* kakao naturalne

* cynamon cejloński

* ulubione orzechy, migdały i zarna (np. ze słobecznika)

Przygotowanie:

* banany rozgniatamy, dodajemy kakao i cynamon i mieszamy

* dodajemy orzechy i ziarna, mieszkamy

Krem bananowy można po prostu zjeść w miseczce albo dodać do naleśników lub placków.  

Listen to "Pichcenie na Antenie" on Spreaker.