Pichcenie na Antenie
Za oknami coraz bardziej szaro, a złotą polską jesień zastępuje jesienny spleen. To dobry moment, by zatrzymać jesienne kolory i smaki na talerzu. Idealnie sprawdzą się do tego sezonowe i lokalne przysmaki. Takie gotowanie proponuje dziś Przemysław Janus.
Przemysław Janus jest przykładem na to, że wszystko w życiu jest możliwe, warto spełniać swoje marzenia i być dobrym człowiekiem. Kilkanaście lat temu Przemek postanowił zostać... kosmetyczką. Dziś jest jedną z bardziej liczących się osób w świecie kosmetyki i wizażu. Miał okazję malować i stylizować wielu artystów, aktorów i celebrytów, a także uczestniczki konkursów piękności.
Parę lat temu postanowił podjąć się kolejnego wyzwania i rozpoczął studia pielęgniarskie. Jest też dawcą szpiku kostnego, dzięki czemu udało się uratować jego bliźniaka genetycznego.
Kuchnią i gotowaniem Przemek zainteresował się w czasie pandemii. Teraz z radością eksperymentuje ze smakami, a jego talerze zawsze wygląda jak małe dzieła sztuki.
Podczas audycji Pichcenie na Antenie przygotował frytki dyniowe z ziołami, smażoną rybę i sos z borowików ze śmietaną. Wyszło pysznie!
Listen to "Pichcenie na Antenie" on Spreaker.