W czerwcu otwarcie Manufaktury spożywczej w Białogardzie

Za kilkanaście dni uruchomiona zostanie w Białogardzie Manufaktura spożywcza. Będzie to miejsce, w którym produkcja żywności odbywa się w sposób rzemieślniczy z dbałością o wysoką jakość.
W przeciwieństwie do masowej produkcji, ma się opierać na lokalnych surowcach i składnikach, co pozwala na stworzenie oryginalnych i smacznych wyrobów.
- Wszystkie produkty do naszej kuchni pochodzić będą od rolników z powiatu białogardzkiego. Ziemniaki będą od nich, pyszna wołowina wprost z pastwisk z okolic Łęczna, inne produkty także od naszych producentów. Będzie to miejsce wielofunkcyjne. Może być wykorzystywane do spotkań, małych przyjęć i bankietów, konferencji czy spotkań Kół Gospodyń Wiejskich – powiedział Radiu Plus starosta białogardzki, Paweł Wiśniewski.
Manufaktury spożywcze mogą specjalizować się w różnych rodzajach produktów, takich jak pieczywo, sery, wędliny, czekolady, konfitury czy napoje.
Jak pójdzie manufakturze w Białogardzie? Będziemy się przyglądać. Mieści się ona przy ul. Kołobrzeskiej 58. Jej koszt to ok. 8 mln złotych.
Listen to "Paweł Wiśniewski, starosta białogardzki" on Spreaker.