Zamiast soli - limanda - podsumowanie kontroli w gastronomii

2024-11-13 16:51
sdsdsd
Autor: Anna Świtalska Beata Manios rzecznik Inspekcji Handlowej w Szczecinie podsumowuje kontrole w gastronomii

Nieprecyzyjne nazwy towarów na paragonach, brak ilości sprzedawanych porcji, podawanie tańszych zamienników na talerzu - Wojewódzka Inspekcja Handlowa w Szczecinie podsumowała kontrole w gastronomii w regionie.

Kontrole przeprowadzono w 32 punktach w Szczecinie i regionie, szczególnie w miejscowościach nadmorskich. U większości gastronomików  znaleziono nieprawidłowości. O tym jakie wnioski z kontroli płyną dla właścicieli barów i restauracji oraz dla konsumentów z Beatą Manios z Inspekcji Handlowej w Szczecinie rozmawiała Anna Świtalska

Escucha "Beata Manios z Inspekcji Handlowej cz 1" en Spreaker. Escucha "Beata Manios Inspekcja Handlowa cz. 2" en Spreaker.