Wędliny, sery i syropy. Produkty regionalne na europejskiej imprezie w Zakopanem

08-08-2019

W niedzielę 11 sierpnia rozpoczynają się pod Giewontem X Europejskie Targi Produktów Regionalnych.

Podziel się ze znajomymi
Impreza potrwa od 11 do 15 sierpnia
Impreza potrwa od 11 do 15 sierpnia | sabinevanerp
Na pięć dni Zakopane zmieni się w stolicę europejskich produktów tradycyjnych. W niedzielę 11 sierpnia rozpoczynają się pod Giewontem X Europejskie Targi Produktów Regionalnych. Będzie przede wszystkim dużo jedzenia, ale i rękodzieła. Przyjadą wystawcy z kilku krajów europejskich.

- To są wytwórcy, który zajmują się produkcją wędlin, serów, syropów, dżemów, piekarnie. Do tego mamy oczywiście twórców ludowych z wyrobami ceramicznymi, będzie rzeźbiarstwo, będzie malarstwo - wymienia Helena Buńda z Tatrzańskiej Agencji Rozwoju, Promocji i Kultury.

Do tego każdego dnia będzie sporo góralskiej muzyki. Targi będą odbywały się na górnej Równi Krupowej w centrum Zakopanego. Zakończą się w czwartek 15 sierpnia.
Posłuchaj materiału Łukasza Bobka:

Komentarze


Na antenie Radia Plus

Wybierz miasto